5 tips for jobbintervju og bedre video

jobspace virtuelle og digitale jobbintervju

Når du er invitert til et virtuelt jobbintervju via Teams, Zoom eller andre plattformer, er det vel så viktig å gjøre et godt inntrykk, på samme vis som ved et tradisjonelt intervju. Sørg for å bli sett, hørt, og oppfattet på en god måte. Her er 5 enkle tips for å sikre kvaliteten på hvordan du tar deg ut når du skal lande drømmejobben!

#1 – Lyd og støy

Det kan argumenteres for at god lyd er avgjørende for en god video! Sørg for at omgivelsene dine er så stille som mulig, og husk at lyden du hører blir plukket opp av mikrofonen, og at bakgrunnsstøy er en effektiv måte å distrahere dine seere på.

#2 – Jobbintervju nedenifra og opp?

Den tradisjonelle «webkamera-vinkelen», som vanligvis er nedenifra og opp, er ikke nødvendigvis den mest flatterende vinkelen. Eksperimentér med forskjellige vinkler, gjerne ved å gjøre flere opptak, og velg den som viser deg eller objektet fra den beste siden. Sett laptopen på noen bøker for å heve den litt, det gir et helt annet uttrykk.

#3 – Lys

En vanlig bordlampe satt 45 grader forfra mot deg kan skape et bedre inntrykk under ditt virtuelle jobbintervju.

Naturlig lys er ofte det beste. Vurdér tidspunktet på dagen, og vinkel i forhold til lyskilden. En vanlig og effektiv kombinasjon er dagslys fra én side, og noe svakere kunstig lys fra motsatt side mot ditt objekt. Lys som kommer 45 grader forfra og fra siden er en vinner!

#4 – Bakgrunn

Husk at objektet – altså deg – bør være i fokus. Det betyr at bakgrunnen enten bør være så langt unna at den blir uklar, eller at den i det minste er ryddig, eller for eksempel ensfarget (en vegg, blå himmel, eller lignende). Unngå vinduer i bakgrunnen, da det vil skape mye baklys, og du blir i verste fall kun synlig som en svart siluett.

#5 – Keep it clean

Det visuelle bildet som intervjueren eller arbeidsgiveren ser når du blir intervjuet, er ofte førsteinntrykket av deg som person. Et generelt ryddig oppsett, både forgrunn og bakgrunn, bør ikke undervurderes. Sørg for at bildet lar arbeidsgiveren sitte igjen med både nyttig informasjon om deg som person, og et inntrykk av at du er ryddig og organisert av natur.

Lykke til med ditt virtuelle jobbintervju! 🙂

Comments are closed.