Hvordan prestere under virtuelle intervju (som jobbsøker)

Som jobbsøker ønsker man alltid å ta seg godt ut på intervju, og gjøre et godt førsteinntrykk til en fremtidig arbeidsgiver. Men hvordan skal man prestere og vise frem sine beste sider under et virtuelt intervju? 

Som ved alle intervjuer er det viktig å forberede seg. Du har kanskje fått en link av en arbeidsgiver om hvilken plattform intervjuet vil finne sted, enten om det er Zoom, Skype, Microsoft Teams eller lignende. Sjekk alltid at din lyd og bildefunksjon fungerer på forhand, samt at du har god dekning der du er. 

Presentasjon av deg som jobbsøker

Kle deg som du ville gjort på et vanlig intervju. Ved et virtuelt intervju er det like viktig å ta seg godt ut. Ta på deg en skjorte eller bluse, og vis at du er en seriøs arbeidssøker selv om dere begge vet at du sitter hjemme på kjøkkenet. Husk at dette er et førsteinntrykk av deg for en potensiell fremtidig arbeidsgiver. 

Er du jobbsøker, og skal på virtuelt intervju?
P.S. Er du en person som blir veldig nervøs før et intervju? Ved et virtuelt intervju vil ingen vite om hendene dine er klamme.

Vis personlighet så mye du kan. Er du en lattermild person, så ta med deg dette inn i intervjuet. Noen synes gjerne at det er vanskelig å vise personlighet gjennom et kamera, men en arbeidsgiver ønsker et inntrykk av hvem du er som person. Du viser allerede fleksibilitet ved å stille opp til et virtuelt intervju, som kanskje vanligvis ville tatt sted i person. 

Sist men ikke minst, se inn i kamera og snakk direkte til de som intervjuer deg. Husk å smile, rydd rommet du sitter i, og forbered deg på forhand.